REG.

LOCATION

TYPE OF AIRCRAFT

PH-153 Luchtvaartmuseum Texel (inside) Schneider Grunau Baby IIb

Deze Baby IIb is gebouwd in 1947, in licentie  bij Fokker, onder constructienummer 6035. Het vloog o.a. bij de Gooise Zweefvliegclub en de Zweefvliegclub Uden. In 1953 ging het naar de Gooische Zweefvliegclub. In 1967 ging dit vliegtuigje naar de Texelse Zweefclub. Die heeft er tot 1973 mee gevlogen. De huur voor dit vliegtuig bedroeg in  1972 450, - per jaar, taxatiewaarde 1000, -. Eind 1972 werd ook dit te koop aangeboden door de KNVvL. Voor dit toestel kon toen een lening worden verstrekt gelijk aan de aankoopsom. Rente 4% per jaar over het gehele bedrag. De aflossing diende te geschieden in maandelijkse termijnen (inclusief rente) van 200, -

Per 1 januari was de taxatie waarde teruggelopen tot 1200, -

De taxatiewaardes werden vastgesteld door de heer P. Vleesch du Bois en vormden de basis voor de premieberekening van zowel de collectieve brandpolis als wel de Luchtvaart Onderlinge.

In november 1973 werd het gekocht door de Aero Club Nistelrode. Op 14.02.78 ging het naar C.A.S. van Leeuwen-Runge te Nistelrode en op 23.02.79 werd F.A.P.M. Otten te Deurne eigenaar.

R. van Loosbroek heeft het vliegtuig overgedragen aan het Aviodrome . Deze heeft heb uitgeleend aan Jan Turk en is gestationeerd in de Wieringermeer. Hij en een partner moeten hem in vliegklare staat houden. Doordat het vliegtuigje in een slechte staat is heeft hij besloten dat het vliegtuig niet meer luchtwaardig is en is de Baby naar Texel gegaan waar het in het museum tentoongesteld zal worden.

(Tekst van: www.grunaubaby.nl)